Vasárnapra virradó éjszaka a gomolyfelhők feloszlanak, és derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Az északi szél gyenge marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul, a nyugati határvidéken és az északi völgyekben lesz hűvösebb a hajnal.

Vasárnap túlnyomóan derült időre számíthatunk, a napsütést inkább csak a Tisza vonala mentén zavarják gomolyfelhők. Csapadék nem várható. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű, a nyugati határvidéken és az északi völgyekben lesz hűvösebb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel, majd estétől északnyugaton erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Napközben csapadék nem valószínű, estétől északnyugaton, nyugaton elszórtan, északkeleten néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Keleten mérsékelt marad a légmozgás, másutt az északnyugati szél nagy területen élénk lesz, illetve zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 33 fok között valószínű.

Extrém lesz az UV-sugárzás

A figyelmeztetési értéket meghaladó, 8,4-es (extrém) UV-B-sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. A meteorológusok azt kérik, hogy mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Napközben, 11 és 15 óra között kerülni kell a napozást, és mindenképpen javasolt vállat takaró póló, szalmakalap, valamint fényvédő krém használata.