Az ország legnagyobb részén folytatódik a borult, párás, helyenként ködös idő. Vasárnap kisebb körzetekben főleg az ország déli felén szakadozhat fel, csökkenhet a felhőzet. Szitálás bárhol előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd vasárnap a Dunántúlon helyenként megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 6 és 11 fok között valószínű.

Hétfőn túlnyomóan borult, párás idő várható, néhol ködfoltokkal (eleinte főleg rétegfelhőzetre számíthatunk, majd egy hidegfront vastagabb felhőzete húzódik fölénk, amely nyugatról kelet felé vonul). Kezdetben helyenként szitálás valószínű, majd egyre többfelé elered az eső, záporeső. A déli, délkeleti, majd az északnyugati szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Kedden nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, általában hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet, keleten azonban estig még erősen felhős maradhat az ég. Éjszaka, hajnalban még többfelé várható eső, zápor, napközben inkább csak a Dunától keletre hullhat csapadék, estétől a keleti megyékben is megszűnik. Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon nagy területen lesz erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.