Péntekre virradó éjszaka többnyire erősen felhős lesz az ég felettünk, és eleinte nagyobb eséllyel a Dunától keletre, majd az éjszaka második felében már máshol is kialakulhat ismételten zápor, zivatar. Helyenként párássá válik a levegő, néhol ködfoltok is lehetnek. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Pénteken a nappali gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, de továbbra is - legkisebb eséllyel a Kisalföldön - többfelé lehetnek záporok, zivatarok. Estére csökken a csapadékhajlam, és határozottan csökkenni kezd a felhőzet. Napközben többfelé lesz élénk, néhol erős a Dunántúlon már az északnyugati, másutt a délnyugati szél, amely zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Szombaton a többször erősen megnövekvő felhőzet mellett napos időszakok is lesznek. Több helyen számítani lehet záporra, zivatarra. A déli, délkeleti szelet sok helyütt élénk lökések kísérik. Zivatarban a szél viharossá is fokozódhat. A hajnali 7, 14 fokról délutánra 19, 28 fokig emelkedhet a hőmérséklet, a déli megyékben mérhetünk 25 fok fölötti maximumokat, az északkeleti határ közelében lesz a hűvösebb idő.

Kép: Országos Meteorológiai Szolgálat

Vasárnap erőteljes gomolyfelhő-képződés, majd felhőátvonulások várhatók, általában több órás napsütéssel. Több helyen előfordul zápor, zivatar. A délnyugati, majd északnyugati szelet erős, sokfelé viharos lökések kísérik, de zivatar környezetében is viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 27 fok között valószínű, a Fertő térségében mérhetik az alacsonyabb értékeket, és délután északnyugat felől gyors, jelentős lehűlésre számíthatunk.

Hétfőn a nap első felében felhőátvonulások várhatók, helyenként zápor, főleg északkeleten néhol zivatar is előfordulhat. A nap második felében egyre kevesebb felhő valószínű, csökken a csapadék esélye. Az északnyugati szél több helyen lesz erős. Hajnalra 2 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet, délután 12, 19 fok várható.

Kedden változóan felhős, zömében fátyolfelhős lesz az ég, emellett általában több órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A délire forduló szél helyenként megerősödik. Hajnalban 1, 7 fok lesz a jellemző, de a nyugati és az északkeleti megyékben néhol gyenge fagy is előfordulhat. Délután 15, 21 fokot olvashatnak le a hőmérőkről - írják a meteorológusok.