Csütörtökre virradó éjszaka erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Többfelé várható eső, záporeső. Az északias szelet nagy területen kísérik élénk, a Dunántúlon és északkeleten erős széllökések. Hajnalban általában 8 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a nap első felében még országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól észak, északnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és a délkeleti, keleti országrész kivételével már több-kevesebb napsütés is valószínű. Tartós eső a déli órákig még többfelé lehet, majd ezt követően nagyobb területen szűnni kezd (az északkeleti megyékben már reggeltől) a csapadék. Ugyanakkor délután szórványosan záporok, elsősorban a Duna-Tisza közén zivatarok is kialakulhatnak. Az északi, északnyugati szél nagy területen erős lesz, néhol viharos lökések is kísérhetik a légmozgást. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósabban esős, délkeleti tájakon ennél 1-2 fokkal hűvösebb is lehet.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Egy-két helyen előfordulhat zápor, esetleg zivatar (nagyobb eséllyel az északkeleti megyékben). A délire, délnyugatira forduló szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a csúcshőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Szombaton a napos körzetek, illetve időszakok mellett általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Főleg a nap második felében szórványosan előfordul zápor, néhol zivatar. Nyugatira, északnyugatira fordul, és sok helyütt megerősödik a szél. Hajnalban 4, 12 fok lesz a jellemző. Délután az északnyugati megyékben 18, délkeleten 26 fok közelében alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a nap első felében inkább erősen felhős idő lesz a jellemző, második felében egyre többfelé vékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Szórványosan előfordul zápor, néhol zivatar. Az északi, északnyugati szelet időnként élénk, zivatar térségében erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. Délután nagy lesz a hőmérséklet-különbség, északnyugaton 17, délkeleten 26 fok is valószínű - írják a meteorológusok.