Szerdára virradó éjszaka ismét befelhősödik az ég, és főként a Nyugat-Dunántúlon néhol gyenge, szemerkélő eső is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a szél. A hőmérséklet hajnalban többnyire 12 és 17 fok között alakul, de az átmenetileg szélcsendes, derült tájakon hűvösebb lehet az idő.

Szerda reggel a maradványfelhőzetből még nem zárható ki párcseppes eső, majd szakadozik a felhőzet, és a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Napközben legfeljebb néhol lehet záporeső. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul, délkeleten, délen lesz melegebb az idő.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Általában száraz időre számíthatunk, legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő, az is inkább csak az északi, északnyugati határ közelében. Helyenként megélénkül az északnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a csúcshőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Pénteken sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Általában száraz időre számíthatunk. Egy-egy jelentéktelen zápor inkább csak az északi, északnyugati megyékben fordulhat elő. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 9, 17 fokról 25 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet - írják a meteorológusok.