Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csütrötökön délután északnyugat felől mindenütt növekszik a felhőzet, és reggelre délkeleten is beborul az ég. Több helyen várható - többnyire gyenge intenzitású - eső, záporeső. Keleten néhol párás lehet a levegő. Az északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon nagy területen kísérhetik erős, helyenként viharos széllökések, de a Tiszántúlon gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, délkeleten az alacsonyabb értékekkel - írja az Országos Meteorológiai Szövetség a Met.hu-n.

Mint írják, a hidegfrontra érzékenyekre nehéz napok várnak az orvosmeteorológiai várakozások szerint. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyenkor, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat.

Közben a levegő minősége több helyen kifejezetten rossz, főleg északon és a fővárosban. De a csütörtök este érkező hidegfront hatására kitisztul a levegő, átvonulását követően pedig erős marad a légmozgás, így kedvezően alakul a levegőminőség.

Pénteken már északnyugat, észak felől általában gyorsan csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék. Ugyanakkor a Dunától keletre egy észak-déli sávban, továbbá a délkeleti megyékben estig még sok lehet a felhő, és ott még a délután folyamán is lehet helyenként eső, zápor. (A hegyekben néhol havaseső-zápor, esetleg hózápor is lehet.) Az északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, délkeleten az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Szombaton pedig általában kevés felhőre, sok napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható. Helyenként megélénkül az északi, majd a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a fagyzugos részeken -6, -9 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.