Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn jobbára derült, napos időben lesz részünk csapadék nélkül. A déli szelet több helyen kísérik majd élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között várható.

A minimumok 16 és 22, a maximumok pedig általában 33 és 37 fok között alakulnak majd országszerte, így az idei évben először lett kiadva piros figyelmeztetés az összes veszélyjelzési kategóriát figyelembe véve! Jelen esetben ez természetesen a hőségre szól, vagyis a magasabb minimumoknak köszönhetően elsősorban a Dél-Dunántúlon alakulhat 29 fok fölött a napi középhőmérséklet, de ha külön egységek lennének a veszélyjelzési rendszerünkben, akkor a 29 fokos napi középhőmérséklet nagyobb városaink belső területein is jó eséllyel meglesz.

Érdekesség, hogy piros figyelmeztetés vagy riasztás meglehetősen rég volt utoljára érvényben Magyarországon, egész pontosan 2018. március 18-án volt piros kategóriájú figyelmeztetés hófúvásra az északkeleti megyékben - írja Facebook-bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Kedden napközben északnyugat felől időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, és főként északon, északnyugaton alakul ki szórványosan zápor, zivatar, majd estétől megvastagszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A szél eleinte a Dunántúlon, majd másutt is északnyugatira, északira fordul, többfelé megerősödik, a Dunántúlon és zivatarok környezetében helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, nyugaton lesz napközben a hűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb - derül ki a Met.hu-n megjelent előrejelzésből.

Szerdán északnyugaton, nyugaton már reggel kisüt a nap, majd másutt is csökken a felhőzet. Éjszaka sokfelé várható kiadós eső, zápor, zivatar, délelőtt inkább már csak keleten eshet, majd az összefüggő csapadék délutánra elvonul, és mögötte néhol alakulhat ki zápor. Az északi, északnyugati szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű.