Szombat délelőtt napsütés mellett elsősorban a keleti harmadban képződhet kevés gomolyfelhő, azonban csapadék itt sem valószínű. Késő délutántól az északkeleti megyék fölé szakadozott felhőzet is besodródhat, de esőre még ezekből sem kell számítani. A nyugati, északnyugati szelet nagyobb területen kísérhetik élénk, néhol erős lökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

Este még hűvös lehet, az országosan 8-12 fok között alakul majd a hőmérséklet. A leghidegebb Pécs környékén lehet, de a Nyírségben már 13 fok is maradhat az esti órákban.

Vasárnap hajnalban elvétve még fagy is lehet, erre főként az Északi-középhegység tájain van kilátás. Nógrádban -3, Ózd környékén -2 fok is lehet, míg Debrecen és Mátészalka környékén 0 fokra lehet számítani. Délebbre és nyugatabbra inkább 2-6 fok között lehet a hőmérséklet, Zalában lesz a leghidegebb a nyugati országrészben.

Vasárnap napközben sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Nem várható csapadék. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. Délután 14 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton a melegebb idő - derül ki az OMSz erőjelzéséből.

A hétvégén a frontérzékenyeknek sem kell aggódniuk, mert semmilyen hatás nem várható.

Vasárnap hajnalban 2 óráról 3 órára kell majd állítani az órák mutatóit, így mindenki kevesebbet alhat, cserébe viszont hosszabbak lesznek a nappalok. Ez tavaszias fordulatként későbbre tolja majd a napkeltét, valamint át kell állnia a cirkadiámritmusnak, ami sokak szervezetét megviselheti.