Vasárnap napközben a déli órákig kisüthet a nap, majd megvastagszik a felhőzet és erősen felhős vagy borult lesz az ég a Dunántúlon. Eközben a Dunától keletre réteg- és fátyolfelhőzet valószínű, míg az északkeleti megyékben lesz a legkevesebb felhő. Éjszaka az ország nyugati felében felhős marad az idő, de keleten, délkeleten már a késő esti óráktól csökken a ködös, rétegfelhős területek nagysága. A ködös, rétegfelhős tájakon délelőtt néhol hószállingózás, esetleg ónos szitálás várható. A Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul - írja a Met.hu előrejelzésében.

Elsősorban délutántól a Nyugat-Dunántúlon elszórtan hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat, az Alpokalja térségében elvétve havas eső, eső, néhol akár ónos eső sem kizárt.  Késő este a hőmérséklet általában -3 és 0, északkeleten -4, -7 fokig süllyed.

Hétfőn északkelet felől egyre többfelé csökken a felhőzet, de a déli és a nyugati országrészben maradhatnak erősen felhős, borult területek. Hajnalra foltokban köd képződhet. A Dunántúlon és a Dél-Alföldön kisebb vegyes halmazállapotú (havazás, havas eső, eső) csapadék előfordulhat, a délkeleti országrészben kisebb mennyiségű ónos eső sem kizárt. 

De az ország többi részén nem valószínű csapadék. Az északi szelet többfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon és estétől keleten erős, viharos lökések kísérik. Hajnalra nagyrészt -7 és +1 fok közé hűl le a levegő, de a kevésbé felhős, hóval borított, illetve fagyzugos tájakon jóval hidegebb is lehet. Délutánra 2 és 7 fok közé emelkedik a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében.

Vasárnap újabb frontrendszer érkezik. Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet - írják az orvosmeteorológiai helyzetről.