A felvétel - a bejegyzés szerint - Rohrbachnál készült Ausztria északi részén, közel a cseh határhoz. A felvétel körülbelül a huszadik másodperctől válik izgalmasabbá.

Itthon is pusztított a vihar

Hétfőn országszerte 475 alkalommal avatkoztak be a katasztrófavédelem tűzoltóegységei a viharos szél okozta eseteknél. A legtöbbször, majdnem 150-szer Somogy megyében riasztották az egységeket, Veszprém megyében 59, Zalában pedig 55, esetet kezeltek. Jellemzően kidőlt fák és veszélyt jelentő faágak adtak munkát, de számos lakóépületben és közintézményben is károkat okozott a Ciara viharciklon. Fejér megyében, egy felborított járműben a sofőr könnyű sérüléseket is szenvedett. Tizenöt megye hatvanhárom településén, összesen körülbelül tizenhétezer fogyasztónál volt áramkiesés, de a szolgáltató egy-két óra alatt mindenhol megszüntette a problémát.

A zivatarok mennek, a szél viszont jön

A jelentős villámlással, helyenként jégesővel járó hidegfront hamarosan elhagyja az ország területét, azonban ismét viharossá fokozódó északnyugati szelet hagy maga után - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az ország középső területei felett bedurranó zivatarok csaknem 2 óra alatt már a délkeleti határ közelébe értek. A front mögött az északnyugati szél ismét erőre kap: Mosonmagyaróváron már 101 km/h-s lökést is regisztrált a meteorológiai műszer - írja az OMSZ.