Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nemzetközi időjárási portál Budapestre vonatkozó előrejelzése alapján decembertől nem kell tartanunk a tavalyihoz hasonló dermesztően hideg, "szibériai" téltől.

A prognózis szerint a szokásosnál enyhébb idő várható: a hőmérséklet napi középértéke december minden egyes napján a historikus átlag felett lesz. Nagy ingadozások sem várhatóak: a hónap elején jellemzően 3-4, míg a hónap második felében 2-3 Celsius-fok körül alakulhat a nappali hőmérséklet. Eközben túl alacsony éjszakai minimumoktól sem kell tartani: egyedül december 2-3-ára jeleznek előre mínusz 4 fok körüli hőmérsékletet, a hónap többi napján rendszerint már csak mínusz 2-3 fok lesz az éjjeli középérték.

Az enyhébb idő mellett a viszonylag sok csapadék is jellemzője lesz az év utolsó hónapjának: több napra is jósolnak elszórtan havazást - általában az éjszaka folyamán -, emellett jellemző lesz az ónos eső is decemberben. Jegesedés ugyanakkor csak elvétve jelenhet meg.

A december 24-ére vonatkozó jóslat alapján havazás is előfordulhat, karácsony napjaira azonban már esőzést várnak. Szenteste napján, nappal 3, éjszaka mínusz 2 fok körül alakulhat a hőmérséklet középértéke, míg karácsony első és második napján egyaránt 2 fokos nappali, illetve mínusz 3 fokos éjszakai hőmérsékletet jeleznek előre.

Szilveszter napjára esőt, ónos esőt prognosztizálnak, miközben a hőmérséklet 2 illetve mínusz 3 fok között mozoghat.

Mivel a időjárásról nagyon nehéz akárcsak egy héttel előre pontos prognózist adni, az Accuweather.com adatai becslésnek tekinthetőek.