Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedd délben fejeződött be a Munka törvénykönyvének (Mt.) részletes vitája, az is csak úgy, hogy a parlamenti többség erejével élve lezáratta a vitát. A részletes vita hajnali kettőkor kezdődött hétfő esti elhúzódó szavazások miatt. Az éjszakai vitában az ellenzéki frakciók többségben voltak jelent - így sikerült a vitát ma reggelig kitolni.

A parlament reggel kilenckor kezdte volna meg a 2012-es költségvetés módosítóinak szavazását - ám erre még nem kerülhetett sor, hisz még a hétfői napirend sem ért véget.

A vita elnyújtását az MSZP eszelte ki, ezzel akarta felhívni a figyelmet az új Mt. számtalan hibájára. Az MSZP célja a figyelemfelkeltés volt azzal, hogy az Mt. keddre virradó éjszaka kezdődött és reggelig elhúzódó részletes vitája alatt mindvégig biztosította az ellenzék többségét a parlamentben, meggátolva a napirendi pont tárgyalásának lezárását - hangsúlyozta Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes és Gúr Nándor, a foglalkoztatási bizottság szocialista elnöke kedden sajtótájékoztatón.

Harangozó Tamás elmondta: rá akartak mutatni, botrányos, hogy az Mt. tervezetéhez érkezett majdnem hétszáz módosító javaslatot éjszaka, a nyilvánosság elől elrejtve javasolta megtárgyalni a kormánytöbbség, és a vita csak éjjel negyed háromkor kezdődhetett el.

A vitában a több mint kétszázhatvan kormánypárti képviselő közül mindössze hét volt jelen - emelte ki, elismerve, hogy ők tisztességesen részt vettek az indítványok tárgyalásában.