Az újság beszámol róla, hogy nagy médiaérdeklődés kísérte a látogatást, hiszen a rendszerváltás óta először járt izraeli kormányfő Magyarországon. A lap budapesti tudósítója, Boris Kálnoky idézte Orbán kijelentését, miszerint "Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben", és megjegyezte: éppen ez az, amivel a magyar kormányfőt és kormányát az utóbbi időben vádolták.

A Der Standard című liberális lapban Gregor Mayer azt emelte ki, hogy Orbán Viktor határozottabban ítélte el a holokausztban való magyar bűnrészességet, mint az tőle megszokott. A szerző szerint Orbán kétarcú politikát folytat: a holokauszt-emléknapon, melyet első kormánya vezetett be, gyakran kritikusan nyilatkozik Magyarország szerepéről Horthy kormányzása alatt, a "bűncselekmény" szót is használta már, de hogy ez abban is megnyilvánult, hogy az akkori Magyarország kollaborált a nácikkal, azt eddig nem mondta ki ilyen nyíltan. Sokkal gyakrabban alkalmazza a "történelmet revideáló ideológiákat és antiszemita felhangokat".

Ennek példájaként hozza fel a cikkszerző, hogy nemrég "rendkívüli államférfiként" méltatta Horthy Miklóst.

A szerző szerint megkérdőjelezhető Orbánnak az a kijelentése, hogy kormánya zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmus ellen. Mayer ezzel kapcsolatban a Soros György elleni magyarországi plakátkampányra hivatkozott, amelynek szerinte "antiszemita konnotációja" van.

Az orosz hírszerzés fokozott magyarországi tevékenységéről szerdán a Politico közölt cikket.