Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az EU államaiban átlagosan a GDP 8 százalékát adja a forgalomban lévő készpénz mennyisége. A pénzügyi szféra digitalizácójával a készpénzhasználat ráfordításainak legalább a felét meg lehetne spórolni.

A pénzintézetek "rohamléptekben" készülnek az azonnali fizetések rendszerének jövő év közepén történő bevezetésére, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarországon nagymértékben visszaszoruljon a készpénz használata - mondta a helyettes államtitkár az MTI beszámolója szerint.

Az új technológiák használata során mind a pénzintézeteknek, mind a fogyasztóknak az eddigieknél nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a a veszélyek, a kockázatok kezelésére, az úgynevezett kibervédelemre. Ehhez elengedhetetlen a pénzügyi ismeretek bővítése, indokolt a pénzügyek tudatos kezelése, amelynek része a pénzügyi innovációk kockázatainak felismerése.

Magyarország elkötelezett abban, hogy az ország pénzügyi rendszere nyitott legyen a pénzügyi innovációkra, amelynek része a legújabb pénzforgalmi szolgáltatások és a készpénzkímélő fizetési eszközök használatának ösztönzése, térnyerése - tette hozzá Balogh László.