Az elmúlt 72 órában a rendőrök 118 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 2 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 2 személy vesztette életét, 28 súlyos és 88 könnyű sérüléssel végződött - írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 589 személyt fogott el, közülük 122 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 384 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 649 személyt állítottak elő, köztük 317 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 59 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 381 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén január 12-én 0 óra és január 14-én 24 óra közötti időszakban a rendőrök 36 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. (Meglepő változás az autólopási toplistán - az öné rajta van?)

A rendőrök és a katonák 1 fő határsértőt fogtak el és 64 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

További 3 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Fotó forrása: police.hu