Mind a nézők, mind a színházak körében nagy siker a nemrég indult Ma este Színház! kezdeményezés. A honlap last minute színházjegyeket árul - féláron. Eddig 27 budapesti színház csatlakozott a maesteszinhaz.hu-hoz, többek között a Thália, Vígszínház, Radnóti Színház és a Dumaszínház előadásaira naponta több százan vásárolnak kedvezményes jegyet az utolsó nap az interneten, olyanok is, akik enélkül inkább az olcsóbb mozit, tévét, DVD-t választanák aznap esti szórakozásnak.

A Ma este Színház! Weboldal 2011. december 9-én indult, öt hónapja működik. A kezdeményezés eddig sikert aratott a nézők és a színházak közt is: eleinte hét partnerszínházzal indult az oldal, most már a legtöbb budapesti színház előadásai elérhetőek. Eddig 7000-nél is több érdeklődő iratkozott fel a napi last minute színházi ajánlóra, Facebookon is egy aktív, 5000 fős közösség követi a Ma este Színház!-at, s a jegyeladások is stabilan nőnek. Az induláskor nagyon sokat segített a tény, hogy mindenhonnan pozitív visszajelzések érkeztek, és sokan ajánlják ismerőseiknek az oldalt, miközben a színházaknak is jól jön, hogy az eddig általában "eladhatatlan" jegyeiket értékesíteni tudják az oldalon keresztül. A színházak az utolsó nap hagyományosan alig adnak el jegyet, gyakran félházzal indul egy előadás.

A színházkedvelők sokszor azért nem jutnak el az előadásokra, mert nem tudnak több hétre előre tervezni, vagy drágának tartják a jegyet - indokolja a honlap beindítását Szabadkai Attila, az oldal egyik alapítója. "A félárú jegyek éjfél után, 00:01-től kerülnek fel a honlapra, kizárólag az aznapi előadásokra. Van, aki fél órával az előadás kezdete előtt vásárol, de igen népszerű az napi email-alapú előadásajánlónk is. A jövőben a vidéki közönség számára is szeretnénk elérhetővé tenni szolgáltatásunkat, ezért folyamatosan tárgyalunk új partnerekkel."

Az alapítók szerint ez kultúrmisszió is, mivel szerintük új közönséget is vonz a színházba az újszerű jegyértékesítési csatorna. A felhasználók 75 százalékát ugyanis a 34 év alatti, nem a hagyományosan színházba járó réteg alkotja.