Orbán Viktor miniszterelnök vagyoni helyzete nem módosult jelentősen az elmúlt évben, nagy mértékben csökkent viszont a könyvkiadásból származó eseti jövedelme: a korábbi 6 millió 378 ezer forintról 248 ezerre.

A kormányfő továbbra is felerészben tulajdonosa egy 2002-ben vásárolt XII. kerületi társasházi lakásnak. Ezen felül a miniszterelnök ismét feltünteti 2006-ban vásárolt felcsúti, összesen 5.035 négyzetméteres belterületi földjeit, amelyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlásért Alapítványnak.

Megtakarításait Orbán Viktor 34 ezer forinttal gyarapította, kevéssel több mint 1 millió forint van a feleségével közös számlán. Értékpapírban, takarékbetétben elhelyezett megtakarítása és autója továbbra sincs a politikusnak. Banki tartozása pedig a 2002-ben feleségével közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitel még fennálló része, annak ellenére, hogy szeptemberben a Blikknek azt mondta a kormányfő, hogy visszafizette 5 millió forintos svájci frank hitelét.

Schmitt Pál - még házelnökként tett - 2010. augusztusi vagyonbevallásában 4 millió forint és 130 ezer euró megtakarítás szerepelt, ám a legfrissebb adatok szerint devizabetétje 103 ezer euróval csökkent másfél év alatt. Igaz, forintbetétjét 3 millió forinttal gyarapította a köztársasági elnök.

Az államfő - csakúgy, mint korábbi bevallásában - három II. kerületi lakóház felének tulajdonjogát, valamint egy eltartási szerződéssel szerzett V. kerületi lakás 50 százalékát, továbbá egy 35 négyzetméteres Lupa-szigeti üdülő felét tüntette fel.

A köztársasági elnök túladott a felesége használatára 2006-ban vásárolt Volkswagen Passaton, ám megtartotta 1998-ban vett Harley Davidson motorját.