Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Allaga Tamás elmondása szerint a klimatológiai összesítések szerint 1901 óta az idei április volt a legmelegebb. Május első napjaiban is több melegrekord dőlt meg.

Most viszont egy "hidegcsepp" határozza meg az időjárást, ez érdemi lehűlést nem hoz, de kedvező feltételeket teremt záporok, zivatarok kialakulásához, elsősorban a Dunántúlon.

A "hidegcsepp" a következő napokban elvonul és meleg levegő marad a térségben, de a nyugati tájakon jóval mérsékeltebb lesz a nappali felmelegedés és gyakrabban alakulhatnak ki záporok, zivatarok - mondta a meteorológus.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 15 fok között alakul, a déli területeken lehet a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható, a tartósabban napos déli, keleti részeken lehet a melegebb.

Csütörtökön a minimumhőmérséklet 8 és 15, a maximumhőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Pénteken a leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. Napközben 22-29 fokig melegszik fel a levegő.

Allaga Tamás a videofelvételen a következő hetekről azt mondta: az anomália-előrejelzések szerint az átlagosnál jóval melegebb az időjárás, és az ilyenkor szokásosnál kissé kevesebb lesz a csapadék.