Magyarország és az EU/IMF párosa között idén év vége előtt megszületik a hitelmegállpodás és a jövő évi költségvetést az IMF-tárgyalások miatt várhatóan módosítani kell - mondta el a Magyar Nemzetnek adott interjúban Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője szerint a megszülető hitelmegállapodás könnyebbé tenné Magyarországnak, hogy a pénzügyi válság negatív hatásait kivédje.

Az eddigi hivatalos kormánykommunikáció szerint ősszel született volna meg az EU/IMF-megállapodás, így Rogán fenti jelzése újabb csúszást vetít előre. Ezzel is összefügghet, hogy a forint a reggeli stabilitás után gyengülni kezdett.

Rogán a hétvégén kibontakozott azeri konfliktus kapcsán Rogán azt mondta: számára is kellemetlen az ügy, mivel több örmény barátja is van, illetve a Belváros önkormányzata jól működő testvérvárosi kapcsolatot ápol Jerevánnal. Szavai szerint "sajnálatos, hogy Magyarország belekeveredett az örmény-azeri konfliktusba" és hangsúlyozta, hogy a magyar kormány jogszerűen járt el a kiadatásban. Hozzátette: "butaság azonban azt feltételezni, hogy Azerbajdzsánnal bármilyen állampapír-vásárlásban állapodtunk volna meg. Ezt Azerbajdzsán is világosan cáfolta". Rogán az egész ügy kapcsán úgy vont mérleget: "Ha valaki ebben az ügyben hibázott, az az volt, aki 2004-ben egy folyosóra szállásolt el egy azeri és egy örmény katonát."