Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az államtitkár csütörtökön Delhiben tárgyalt a Magyar-Indiai Gazdasági Vegyesbizottság indiai társelnökével, Szaurab Csandra államtitkárral, Prenit Kaur külügyi államminiszterrel, valamint Vinni Mehtával, az Indiai Autóipari Gyártók Szövetségének (ACMA) vezérigazgatójával is.

A felek megállapodtak abban, hogy a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében fokozzák az együttműködést az autóipari alkatrészgyártás, a mezőgazdasági technológiák, valamint a megújuló energiaforrások kutatása és alkalmazása területén. Annak érdekében, hogy a két ország közötti külkereskedelem ne legyen kiszolgáltatva nagy nemzetközi vállalatok döntéseinek, tárgyalások kezdődtek egy olyan közös pénzügyi alap létrehozásáról, amely a kis-és középvállalkozások közötti együttműködés fejlesztését szolgálja majd.

Szijjártó Péter pénteken Mumbaiban folytatja tárgyalásait, találkozik többek között Nira Szaggival, a Mumbai Kereskedelmi és Iparkamara (BCCI) elnökével, Asiskumar Csauhannal, a mumbai tőzsde ügyvezető-és vezérigazgatójával, valamint B. Muthuramannal, a TATA vállalatcsoport alelnökével.
Az államtitkár utazásának célja Orbán Viktor miniszterelnök októberi indiai hivatalos látogatásának előkészítése is.