Az Eötvös Loránd Tudományenyetem Informatikai Kara került a HVG 2022-es, informatikai képzéseket rangsoroló listájának élére a hallgatói kiválóság alapján - írja az Eduline.

A második helyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a Budapesti Corvinus Egyetem került.

Az oktatói kiválóság alapján a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara lett az első. Őket a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara követi.

Az ELTE Informatikai Karán a legmagasabb a felvettek pontátlaga (447), de a Corvinus informatikai képzéseire is magas pontátlaggal (446) kerültek be a jelentkezők. 

A tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya a Pázmány Információs Technológiai és Bionikai Karán a legmagasabb (97,40 százalék), de az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán és az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai karán is meghaladja a 90 százalékot.