Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Budapesten - a budai egyéb kerületeket kivéve - minden kerületcsoportban emelkedtek a lakbérek novemberben egy hónap alatt, leginkább, a pesti belső kerületekben 1,9 százalékkal, de a pesti átmeneti és külső kerületekben is 1-2 százalék közötti mértékben.

Bár országos szinten mérsékelten nőttek az átlagos lakbérek novemberben októberhez képest, még mindig inkább stagnálásról lehet beszélni. Augusztus óta ugyanis a havi albérletárak minimális változást mutatnak, és szerinte a következő időszakban is erre lehet számítani - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

A kínálat alakulásával kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az idén januártól november végéig az egy évvel korábbi kínálati csúcshoz képest 20 százalékkal kevesebb kiadó ingatlan került a piacra. A kiadó lakások átlagos alapterülete az idei év első tizenegy hónapjában a fővárosban 54 négyzetméter volt, a megyei jogú városokban 57 négyzetméteresek szerepeltek a kínálatban, a kisebb településeken pedig 64 négyzetméter volt az átlag.    

Az ingatlan.com adatai szerint

december közepén Budapesten az átlagos bérleti díj 200 ezer forint volt, ez megegyezik a novemberi átlaggal. A megyeszékhelyek közül Szombathelyen, Veszprémben, Debrecenben, Győrben és Székesfehérváron 150-165 ezer forint a jellemző, míg Miskolcon, Szekszárdon, Salgótarjánban és Békéscsabán 100 ezer forint alatti átlagos díjért lehet kivenni a lakásokat.