Több mint 320 millió forint érkezett külföldről egy olyan alapítvány bankszámlájára, melyet határon túli magyarok támogatására hoztak létre. Csakhogy az adomány jelentős részét nem erre a célra költötték, hanem egy budai ingatlant vásároltak belőle - írja a 24.hu. A II. kerületi villában található lakást Veress László családja használja. Veress Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke, és az alapítvány kuratóriumi elnökének, Visontai Kálmánnak a munkatársa az Országházban.

A szóban forgó Lorántffy Zsuzsanna úti villában az ötszobás, 164 négyzetméteres lakást 240 millió forintért vásárolta meg 2019 nyarán a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány.

Az erdélyi gyökerekkel rendelkező, külhoni munkájáért kitüntetett Veressnek hivatalosan ugyan semmi köze a 2019-ben vásárolt ingatlanhoz, amikor a lap munkatársa fölkereste azt, mégis az anyósa nyitott ajtót. Az asszony elmondta, hogy Romániából érkeztek, és a lakásban szálltak meg, ám annak valódi tulajdonosáról semmit sem tudott. Azt viszont elmondta, hogy valószínűleg a veje, Veress László és családja költözik majd be a lakásba.

Veress a hírportál kérdésére először cáfolta hogy ő és családja használná az ingatlant. Ugyanakkor a villa lakói közül többen azt mondták a 24.hu sajtómunkásainak, hogy Veress családtagjai jönnek-mennek a lakásban, mással nem is találkoztak ott. Az alapítvány kuratóriumának elnöke, Visontai Kálmán ugyanakkor másodszorra már elismerte, hogy egy ideig Veress rokonai használják az épületet.

Az épületen semmi sem utalt arra, hogy egy alapítványnak ad otthont. Csak a földhivataltól kikért tulajdoni lapról lehet tudni, hogy az ingatlan ezé a szervezeté. 

A magánalapítványnak juttatott 322 milliós adomány a lap információi szerint feltehetően Frank Liu tajvani milliárdos üzletember köréből érkezhetett, aki Magyarországon is ismert adományozó és befektető hírében áll, ő vásárolta meg a Pápai Hús húsipari céget is. Ebből a pénzből vásárolták meg a budai ingatlant és egy visegrádi telket is.