Már tavaly november óta nem kell parkolási díjat fizetni a közterületeken, így az autósok zöme vélhetően elszokott ettől a művelettől. Érdemes azonban résen lenni, ugyanis az engedmény a magánutakra nem vonatkozik.

Sokan nem tudják ezt, az újbudai Alíz utcában például bőszen dolgozott egy parkolóőr - ottjártunkkor csütörtök délután -, és tette ki a csomagokat az ablaktörlőlapátok alá. Tette ezt teljesen jogszerűen, ugyanis az újépítésű társasházak mellett futó Alíz utca egy magánút, amelybe bárki szabadon behajthat.

A helyszínről tavaly a vezess.hu is írt annak apropóján, hogy valaki a zöld rendszámos autójára "mikuláscsomagot" kapott, az üzemeltető ugyanis úgy döntött, hogy az elektromos autók ott nem parkolhatnak ingyen.

Mindez egyébként fel is van tüntetve az utca elején, mint ahogy a magánút felirat is ott díszeleg.

Fotó: Napi.hu, Szász Péter

Az üzemeltető ráadásul arra is vette a fáradtságot, hogy jelezze az autósoknak: hiába tette ingyenessé a kormány a parkolást a fizetős utakon, ez rájuk nem vonatkozik. Az igényesen kinyomtatott és sövény fölé helyezett A4-es lapot pirossal jelöltük, aki azonban nem tudja elolvasni, annak a kedvéért ki is nagyítjuk.

Fotó: Napi.hu, Szász Péter

"A parkolás továbbra is fizetésköteles" áll a papíron első ránézésre Word 30-as betűmérettel. Magára vessen, aki ennek ellenére nem vesz jegyet.