A 4 millió beoltottat követő szabályozás részleteiről – ahogyan tettük eddig is – időben tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot.

- közölte a kormány az atv.hu kérdésére, amikor a parkolás fizetőssé tétele felől érdeklődtek.

A fővárosi önkormányzatok polgármesterei egymilliárdos veszteséggel számolnak a kiesett parkolódíjak miatt, miután a rendelkezés egy megszakítással már egy éves.

„A tavalyi évben 590 millió forint, az idei évre, hogyha május 23-val számolunk akkor további 620 millió.” Ekkora önkormányzati bevételkieséssel számol Zugló polgármestere az ingyenes parkolás miatt. Horváth Csaba szerint sokan a helyi lakosoktól veszik el a parkolóhelyet, hivatalos tájékoztatást azonban ő sem kapott, hogy meddig nem kell az autósoknak fizetniük.

„Informális jelzések voltak, de őszintén a Világ egyetlen egy országa vagyunk, ahol az ingyenes parkolással harcolnak a járvány ellen. És bízom benne, hogy ez rövidesen 1-2 héten belül meg is szűnik” – fogalmazott Horváth Csaba.

A 9. kerület polgármestere kiemelte, az ingyenes parkolás miatt az önkormányzat az elmúlt egy év alatt 1 milliárd forinttól esett el. Baranyi Krisztina azt mondja, „ebben az évben éppen emiatt, hogy ehhez látszott, hogy nagyon ragaszkodik a miniszterelnök az ingyenes parkoláshoz már eleve erre az évre nem is terveztünk bevételt, csak áprilistól, mert úgy gondoltuk, hogy az év első hónapjában biztos nem lesz parkolás, de mint ahogy látjuk ez nyár végéig is elhúzódhat.