Csalás miatt őrizetbe vett a rendőrség egy hernádi párt, akik több mint 17 millió forinttal károsítottak meg országszerte internetezőket – tudatta a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Az internetes csalásokból élő párost hétfőn vették őrizetbe, mert a gyanú szerint az egyik internetes oldalon 2022 júniusa és novembere között kínáltak olyan cikkeket, amelyekkel nem is rendelkeztek.

Bemutatjuk a biztonságos online vásárlás trükkjeit

Az online vásárlás komoly veszélyeket hordoz. Valós tapasztalatokon alapuló tanácsok segítségével azonban problémamentesebb lehet a netes shopping élmény. Bővebben>>>

3,5 milliós traktort árultak a neten

Egyebek mellett targoncát, traktort, medencét, sőt mobilházat hirdettek az élettársak, ezekért rendszerint több százezer forintot, de esetenként milliós összegeket kértek, a traktor árát például három és félmillió forintban határozták meg.

A férfi és a nő több embert vett rá arra, hogy nyisson bankszámlákat, köztük a férfi testvérét is.

Ezekre a számlákra kérték a kialkudott vételárat, illetve az előlegeket. A hirdetéseikre jelentkezőknek álnéven, a számlatulajdonosok nevén mutatkoztak be.

nyomozás eddigi adatai szerint a páros 17 megyében 71 internetezőt több mint 17 millió forinttal károsított meg.

A jegybank alelnöke a gyanakvás fontosságára hívta fel a figyelmet

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) is csatlakozott a KiberPajzs néven indított oktatási és kommunikációs együttműködéshez. Bővebben>>>