Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A világhírű brit rockcsapat Legacy of the Beast című európai turnéja részeként érkezik a magyar fővárosba. A koncert eredetileg idén júniusban lett volna, de az egész turnét 2022-re tolták át. Az Iron Maiden előzenekara a Shinedown és a Lord of the Lost lesz - idézi a koncertet szervező Live Nation közleményét az MTI.

A jegyárak még nem ismertek, a szervező november 15-én kezdi meg az értékesítést. 

"Hazajárnak"

A világkörüli koncertsorozat 2018-as indulása óta a zenekart mintegy kétmillió rajongó látta, a 2019 októberi Rock in Rio fesztiválfellépésen 100 ezer néző volt jelen. A turné eddigi utolsó állomása 2019 októberében Chilében volt, aztán közbeszólt a pandémia.

Az Iron Maiden eddig tizenhárom alkalommmal lépett fel Magyarországon, legutóbb 2018-ban a soproni Volt Fesztiválon. Az első koncert 1984-ben volt az egykori Budapest Sportcsarnok parkolójában csaknem 50 ezer rajongó előtt zenéltek a Powerslave-turné keretében.

A 18. századi kínzóeszközről elnevezett együttest 1975 karácsonyán alapította Steve Harris basszusgitáros, több tagcsere után a klasszikus felállás 1982-re alakult ki. A Maiden 1982 és 1986 között ért fel a csúcsra, amikor folyamatosan úton volt a The Number of the Beast, a Piece of Mind és a Powerslave albumturnékkal. A frontember Bruce Dickinson 1993-ban elhagyta a zenekart, őt öt éven át Blaze Bayley pótolta. A válságkorszak az időközben négy szólólemezt készített Dickinson visszatérésével fejeződött be 1999-ben.