Kunetz többek között a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) javaslatára reagál, akik teljes iskolazárat szeretnének, nem csak a kőzép- és felsőoktatásban.

A szakorvos szerint azon kompromisszumosan el lehet gondolkodni, hogy a 6-7-8. osztályos gyerekek átálljanak online oktatásra, de ez az alsóban tragédiához vezet.

"Orvos házaspár ismerőseim (mindkettő intenzív terápiás szakorvos), két alsóskorú gyereket nevelnek, és már a járvány előtt is kő-papír-olló alapon döntötték el, hogy ki maradjon otthon, ha az egyik gyerek megbetegszik" - írja a bejegyzésben.

A bezárással drasztikusan csökkene az ellátószemélyzet létszáma és több tartós beteggel, halottal kellene számolni.

"Szóval kedves PDSZ, tessék azon dolgozni, hogy az iskolában mindenki viseljen maszkot az órákon is, és a tanáriban is. A Kormány pedig teljesítse azonnal az ígéretét a szűréssel kapcsolatban! A megoldás ez lesz, nem az otthoni munka!" - véli Kunezt Zsombor.

A kommentek alapján még annyit, hogy "majd vigyáz a gyerekre a nagymama, nagypapa" dumával az a baj, hogy két rendbeli gondatlanságból elkövetett gyilkossági kísérletet is okoz ez a gondolat. Egyrészt, a kieső szakdolgozó, orvos munkája miatti szűkült ellátás következtében, másrészt pedig, magát a védeni kívánt nagymamát és nagypapát veszélyeztetjük magukkal a gyerekekkel.

- zárul a bejegyzés.