Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eddig több mint 100 ezer pedagógus kapta meg az oltást és kedden újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kapott sms-ben behívót soron kívüli oltásra. Az oltás csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon és ezúttal is Pfizer-vakcinával történik.

A pedagógusok soron kívüli oltásának április 1-3. között tartott első körére 78 ezer már korábban regisztrált pedagógus kapott meghívót, 85 százalékuk, 66 685 megjelent és meg is kapta a vakcinát. Az akció előtti hetekben már 33 634 pedagógus kapott oltást. Így eddig összesen több mint 100 ezer pedagógust kapott már oltást – idézi a közlést az MTI.

A második körös oltás csütörtök és vasárnap között lesz, erre 100 013-man kapnak sms-ben behívót, köztük az oltásra regisztrált, köznevelésben, szakképzésben és bölcsődékben dolgozók, valamint az első körben behívott, de meg nem jelent pedagógusok.

Azok, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak vagy most más okból nem tudnak megjelenni az oltóponton, később kapnak lehetőséget oltásra.

Már az első oltás után jelentősen emelkedik a vírusfertőzés súlyos lefolyása elleni védettség. A pedagógusok soron kívüli oltása biztonságosabbá teszi az óvodák és iskolák újranyitását és ezzel ahhoz is hozzájárul, hogy sok gyermekes szülő visszatérhessen a munkába - olvasható a kormányzati portálon.