Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szabó feladata a hazai gyógyszerellátás logisztikai és kereskedelmi biztonsága, a stratégiailag egyre fontosabbá váló pharmaipari szegmens fejlesztése, a hazai és nemzetközi piaci szereplők kapcsolatainak erősítése, valamint az innovatív termékek fejlesztése és piacra juttatásának segítése lesz – közölte a tárca.

A világjárvány megmutatta, hogy milyen kiszolgáltatott egy ország, ha nincs megfelelő gyógyszer-gyártási és fejlesztési kapacitása. 

A kormány kidolgozta az egészségipari stratégiát, jelentős, 100 milliárdot meghaladó összegű pályázati támogatásban részesültek a vállalatok, döntés született és megkezdődött a debreceni vakcina gyár építése, a hazai gyártókra és egyetemekre épülő számos kutatási projekt kezdődött meg.

E folyamat következő lépése a gyógyszergyártás innovációs környezetének fejlesztésérét irányító miniszteri biztos kinevezése.

Szabó László korábban a TEVA vezetője, majd Magyarország washingtoni nagykövete volt, így gyógyszeripari ágazati tapasztalatokkal és megfelelő diplomáciai gyakorlattal egyaránt rendelkezik.