Északnyugaton általában több lesz a felhő, és a péntek esti óráktól elsősorban ott számíthatunk több-kevesebb esőre, záporra, helyenként zivatarra. Az északnyugati szél estére mindenütt mérséklődik, szombaton a déli szél többfelé élénk, északnyugaton időnként erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között várható, de nyugaton 17, 21, délkeleten 28, 29 fok valószínű.

Mi várható Európában?

A kontinens keleti és nyugati határvidékein anticiklonális hatások érvényesülnek, kevés a felhő, sokat süt a nap. Európa északi területei fölött ugyanakkor ciklonok örvénylek, egy hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer a Kárpát-medencén át egészen a Földközi-tenger nyugati medencéjéig elér - ezeken a területeken erősen felhős az ég, többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar.

A nyugat-európai országokban hűvös az idő, a legmagasabb hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. Kelet-Európába ugyanakkor délies áramlással meleg levegő érkezik, emiatt nyárias az idő, többnyire 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő. Ennél pár fokkal melegebb idő továbbra is Dél-Spanyolországban és a Balkán-félsziget egyes részein van. A Kárpát-medence szombat estig a hullámzó frontzóna előoldalán helyezkedik el, átmenetileg melegebb levegő áramlik fölénk.