Vasárnap a köd feloszlása után változóan, a Dunántúlon helyenként erősen felhős lesz az ég, emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között várható, de északkeleten és az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb lesz, ott mínusz 2, plusz 1 Celsius-fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 11 és 17 fok között alakul.

Ez várható Európában

Közép-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, területén a ködfoltok feloszlása után általában napos az idő, csapadék sehol sem fordul elő. Ugyanakkor a magasnyomás körül ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást.

A frontok mentén többnyire erősen felhős az ég, és eső, zápor, északkeleten havazás is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északkeleti részén általában 0 és +8, ettől délebbre 10 és 17 fok között változik.

A legmelegebb a mediterrán térségben van, ott a kora délutáni órákra 18, 23 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé egyre enyhébb, eleinte száraz, majd változó nedvességtartalmú levegő érkezik - írta az MTI.

Címlapkép forráas: Pixabay.com.