Vasárnap délután az ország legnagyobb részén gyengén felhős idő valószínű. A Nyugat-Dunántúlon, illetve északkeleten lehet több a gomolyfelhő, és ott egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Szélerősödés csupán zivatar környezetében várható. A hőmérséklet délután 23 és 27, késő este 14 és 20 fok között alakul.

Hétfőre virradó éjszaka többnyire gyengén, helyenként közepesen felhős lesz az ég, eleinte északkeleten és a nyugati határvidéken egy-egy zápor, zivatar még előfordulhat, majd csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, a Dunántúlon lesz enyhébb a hajnala.

Hétfőn napos időre számíthatunk, a déli óráktól lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és főként az ország északi felén valószínű zápor, zivatar. Szélerősödés csupán zivatar környezetében várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, a Dunántúlon lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Kedden eleinte több lesz a felhő, majd északnyugat felől csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Kezdetben több helyen, majd egyre inkább keleten várható zápor, néhol zivatar. Az északnyugati szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.

Szerdán gomolyfelhős, napos idő, néhol zápor, egy-egy zivatar kialakulhat. A délnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Csütörtökön eleinte kevés lesz a felhő, több órára kisüt a nap, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Több helyen várható zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél északira, északnyugatira fordul, megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között várható.

Pénteken északkelet felől felszakadozik a felhőzet, és a gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, de nyugaton több marad a felhő. Eleinte elszórtan, napközben egyre kevesebb helyen alakul ki eső, záporeső. Helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

A kép forrása: Pixabay.