Vasárnap délután nagyrészt napos időre számíthatunk, de kora délutántól ismét erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és szórványosan, legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati részén valószínű zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőre virradó éjszaka fokozatosan mindenütt csökken, illetve feloszlik a gomolyfelhőzet, az éjszaka második felére megszűnnek a záporok, zivatarok. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Hétfőn többnyire napos idő várható, de kora délutántól gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elsősorban a délutáni, kora esti órákban szórványosan, legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében fordulhat elő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. (Rossz hír jött a korallokról.)

Kedden a napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, amelyből helyenként - elsősorban a nyugati megyékben - zápor, zivatar kialakulhat. A délkeleti, keleti szél megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Szerdán gomolyfelhők zavarják a napsütést. A nyugati megyékben, illetve északkeleten néhol zápor, zivatar kialakulhat. A déli, délkeleti szél megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

A kép forrása: Napi.hu/Szász Péter.