Kedd estig a Nyugat-Dunántúl és a Tiszántúl nagyobb részén többnyire napos idő várható, másutt erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre és hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Elsősorban az ország középső részén elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar, a Nyugat-Dunántúlon a legkisebb a csapadék előfordulásának esélye. A Nyugat-Dunántúlon az északi szelet nagy területen erős lökések kísérik, másutt többnyire mérsékelt lesz az északkeleti szél, illetve zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Szerdára virradó éjszaka szakadozik, az ország jelentős részén csökken a felhőzet, de néhol zápor, esetleg zivatar még előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többnyire mérsékelt lesz. A késő esti 19, 24 fokról hajnalra 14, 20 fokig hűl le a levegő.  (Már nyári menetrenddel közlekedik a MÁV.)

Szerdán kezdetben többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd délután az ország déli felén erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és ott elszórtan, északabbra csak néhol valószínű zápor, zivatar. Az északkeleti szelet eleinte helyenként élénk lökések kísérik, majd mérséklődik a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

Csütörtökön a napsütés mellett fátyolfelhőzet vonul fel, a déli óráktól pedig gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati szelet többfelé élénk, zivatarban viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

A kép forrása: Pixabay.