Vasárnap a déli óráktól a Dunántúlon, estefelé a Duna-Tisza közén is egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. A legtöbb helyen délutánra megszűnik a csapadék, az északkeleti, keleti határvidéken fordulhat elő estig kisebb eső, illetve a tartósan ködös északkeleti tájakon szitálás. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 5 és 11 fok között alakul, de a nyugati határ közelében ennél néhány fokkal melegebb lehet, illetve a Tiszántúl keleti és északi részén, valamint az Északi-középhegység térségében néhány fokkal hidegebb várható. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő, délnyugaton lesz az enyhébb idő.

Éjjel általában változóan felhős lesz az ég, de az Északi-középhegység térségében és az Alföld északi részén többfelé ködös idő várható, és arrafelé néhol szitálás előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik.

A hőmérséklet késő este és hajnalban egyaránt 0 és +7 fok között várható, keleten lesz a hidegebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Hétfőn a reggeli az Északi-középhegység térségében lévő ködfoltok ritkulnak, feloszlanak, és napközben nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte néhol gyenge eső lehet, késő délutántól főként a Dunántúlon várható eső. Kezdetben a délnyugati szél helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de az Északi-középhegység északi oldalán 3, 5 fok is lehet.

Kedden többnyire borult lesz a az ég, estefelé szakadozik majd nyugat felől a felhőzet. Eleinte többfelé várható eső, délután főként a Tiszántúlon eshet. Az északnyugati szél megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Szerda reggelre nagy területen csökken, majd napközben nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Hajnalra keleten is megszűnik, estefelé viszont északnyugaton ered el az eső, késő este az Északi-középhegységben havas eső is lehet. A délnyugati szél megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Csütörtökön felszakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb helyen rövid napos időszakokra is számíthatunk. Reggel még több helyen eshet az eső, az ország északkeleti harmadán havas eső, hó is lehet, a nap nagyobb részén azonban már nem valószínű csapadék. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.