A vizes vébé miatt a fél várost lezárják. A police.hu közlése szerint lezárták a Budai alsó rakpart Üstökös utca és az Egry József utca közötti szakaszát hajnali 4 óráig és a Pesti alsó rakpart Margit híd északi felhajtója és a Havas utca közötti szakaszát hétfő 5 óráig.

Este hat órától hajnal négyig szintén lezárják:

  • a Lánchidat a gépjármű- és a gyalogosforgalom elől is,
  • az Alagutat,
  • az Ybl Miklós teret,
  • a Lánchíd utca Ybl Miklós tér és a Clark Ádám tér közötti szakaszát,
  • a Fő utca Jégverem utca és a Clark Ádám tér közötti szakaszát,
  • a Széchenyi teret körben,
  • a József Attila utcát a Széchenyi tér és a Bajcsy-Zsilinszky út között,
  • a Széchenyi felső rakpartot az Arany János utca és a Széchenyi tér között,
  • és az Erzsébet hidat.

Július 30-án este 10 óráig lezárták a Népfürdő utcát a Dunavirág utca és a Vizafogó utca között, a Vizafogó utcát és az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán a Népfürdő utcai lehajtót.

Lezárások
Kép: Police.hu

Tilos megállni:

  • a Lánchíd utca mindkét oldalán (a nagy parkolóban is) az Ybl Miklós tér és a Clark Ádám tér közötti szakaszán vasárnap 8 óráig,
  • Pesti alsó rakpart Margit híd északi felhajtója és az Erzsébet híd közötti szakaszán, és a Budai alsó rakpart Üstökös utca és az Egry József utca közötti szakaszán, szombat 6 óráig, illetve
  • Zoltán utca páratlan számozású oldalán a Szabadság tér és a Nádor utca között éjfélig.

Július 30-ig a Róbert Károly körút-Váci út-Népfürdő utca-Dagály utca által határolt területre, emellett a Bodor utcába és a Turbina utcába kizárólag a XIII. kerületi lakosok hajthatnak be - közölte a BKK. (Itt az áttörés a budapesti közlekedésben.)

Így változik a tömegközlekedés

A BKK tájékoztatása szerint este 9 óra után 5 percenként közlekednek a szerelvények mind a négy metróvonalon. A 2-es villamos vasárnap üzemzárásig rövidített útvonalon, csak a Közvágóhíd és a Március 15. tér között közlekedik. Az 5-ös busz péntek este fél nyolctól üzemzárásig Pestről csak a Ferenciek teréig, Budáról a Déli pályaudvarig jár.

Péntek este fél nyolctól az utolsó járat indulásáig ugyancsak megosztva közlekedik a 8E busz, Pestről a Ferenciek teréig, Budáról a a Déli pályaudvar megállóhelyig jár, a BAH-csomóponttól a 139-es busz útvonalára terelve. A 7-es és a 133E buszok 19 óra 30 perc után nem érintik a Rudas Gyógyfürdő, a Március 15. tér és a Ferenciek tere megállóhelyeket.

A 15-ös és a 115-ös buszok 18 órától üzemzárásig terelt útvonalon járnak, nem érintik a Széchenyi István tér és a Fővám tér közötti megállókat. A 16-os busz este 6 órától nem közlekedik, helyette a sűrűbben közlekedő 16A buszt választhatják az utazók. A 916-os busz péntekről szombatra virradóan a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

A 19-es és a 41-es villamosok útvonalából kimaradnak a Margit híd, budai hídfő, a Bem József tér, a Batthyány tér, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállók este 6 órától az utolsó járat indulásáig.

A 105-ös buszok 18 órától megosztva közlekednek, a Gyöngyösi utca végállomás felől a buszok a Deák Ferenc tér megállóhelyig, az Apor Vilmos tér végállomás felől a Déli pályaudvar megállóhelyig közlekednek. A 110-es és a 112-es buszok 19 óra 30 perctől a Thomán István utca végállomás felől a Móricz Zsigmond körtér megállóhelyig, a BAH-csomóponttól a 61-es villamos vonalával párhuzamosan futó 61-es villamospótló buszjárat vonalára terelve közlekednek. A Bosnyák tér végállomás felől a buszok a Ferenciek tere megállóhelyig közlekednek.

A 178-as busz rövidített és módosított útvonalon, a Naphegy tér és a Déli pályaudvar M között közlekedik 19 óra 30 perctől az utolsó járat indulásáig. Péntekről szombatra virradó éjszaka a 990-es busz a lezárt Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

Vasút

A vizes világbajnokságra jeggyel rendelkezők féláron utazhatnak a rendező városba - közölte a MÁV. A vasúttársaság megerősített szolgálattal készül az eseményre, több vonalon is gyorsvonati kocsikkal bővítik a vonatokat. Július 14-től 30-ig, a Budapestről 23 óra után induló vonatok a megnövekedett utazási igénynek megfelelő ülőhely-kapacitással közlekednek.