Az idei tanévre esedékes pénzügyi terveket, kiadásokat érdemes még egyszer végiggondolniuk az egyetemi, főiskolai hallgatóknak, hiszen közeleg a tavaszi félév utolsó Diákhitel igénylési határideje, május 15. Az időben megigényelt összeg június 14-én kerül a hallgatók bankszámlájára.

Tekintettel a nyári szünetre, ezt követően legközelebb az őszi félév elején igényelhetnek Diákhitelt az arra jogosult hallgatók. Az eddigi legalacsonyabb, 7,75 százalékos kamatlábú Diákhitel esetében havi szinten 15 ezer, 21 ezer, 25 ezer, 30 ezer, 40 ezer és 50 ezer forint igényelhető, az államilag támogatott Diákhitel2 kizárólag képzési díjra fordítható, felvehető maximuma a hallgató képzési díjának összege. A Diákhitel igénylési adatlap kizárólag elektronikus úton tölthető ki a www.diakhiteldirekt.hu oldalon keresztül. A kitöltött nyomtatványt továbbra is az együttműködő bankokban, felsőoktatási intézményekben, postákon és takarékszövetkezetekben kell leadni. (A több ezer igénylési hely megtalálható a honlapon.)

Az érdeklődők a Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információt, tudnivalót magyar és angol nyelven a nap 24 órájában megtalálnak a Diákhitel Központ internetes felületén.

QP | Quality Placement