Péntek délután erősen felhős, illetve borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék; eleinte főként eső, csak a hegyekben, illetve a Nyugat-Dunántúlon lehet havas eső, havazás, majd estefelé már a Dunántúlon síkvidéken is számíthatunk havazásra - írja előrejelzésében az OMSZ.

A Záhony-Pécs vonaltól északra északias, délre délies szél várható, élénk, időnként erős lökésekkel. (Soha ilyen sok gabona nem termett még a Földön.)

A hőmérséklet kora délután az ország északnyugati felén 1 és 7, másutt 8 és 13 fok között alakul. Késő estére 1 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton napközben többfelé várható intenzív csapadék, melynek formája a Dunántúlon, Észak-Magyarországon már jellemzően havas eső, havazás. A hegyvidéki területeken 10-15 cm hó is hullhat.

Síkvidéken azonban általában inkább olvadni fog, de a csapadék intenzitása függvényében pár cm vizes hó megmaradhat. Szombat estére északkeletre szorul vissza az intenzívebb csapadék. Este a Dunántúli-középhegységben viharossá fokozódhat az északnyugati szél.

Fotó forrása: Napi.hu/Szabó Zsuzsanna