Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A riói olimpián 160 magyar sportoló indul a versenyeken, ami hárommal több a négy évvel ezelőtti londoni csapatlétszámnál, azonban a költségek kétszeresükre nőttek - írja a Világgazdaság. A londoni szereplés kijött 570 millió forintból, míg a riói 1,23 milliárdba kerül. Az indokok sora hosszú - derül ki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) magyarázataiból.

Először is Rio de Janeiróban rendkívül magasak a szállásdíjak, amelyeket ráadásul előre kell kifizetni. A nagy távolság miatt drága az utazás. Az esemény alatt használt eszközök díja és kauciója is sokba kerül. A MOB szerint a brazil real és a dollár átváltási árfolyama is kedvezőtlenül hat a kiadásokra.

Az egy sportolóra eső költséget (Rióban nyolcmillió, Londonban 3,5 millió forint) növelheti a versenyzők összetétele. Például a férfi kézilabda-válogatott most nem jutott ki, míg több sportlövő és vívó utazik, akik drága eszközöket használnak.

Növeli a kiadásokat a szeszélyes dél-amerikai időjárás és a négy évvel ezelőttinél rosszabb közegészségügyi helyzet. A biztonsági követelmények az elképesztően szigorúnál is keményebbek lettek. Valamint a riói szervezők a négy évvel ezelőttinél magasabb versenyzési díjakat szednek.

Emellett a MOB az eredményes szereplés érdekében több tanácsadót és előkészítő személyt utaztat. Végül reprezentációs ajándékból is többet visznek, hogy megalapozzák a 2024-es játékokra beadott magyar pályázat sikerét - derül ki a VG cikkéből.