Az eddigi elnök Jakab Péter 71,4 százalékot, a kihívója, Stummer János 27,8 százalékot kapott. A kongresszuson 245 küldött élt a szavazati jogával, közülük 243-an adtak le érvényes szavazatot.

A párt tisztújító kongresszusa az alelnökök megválasztásával folytatódik, melynek eredményéről a kongresszust követően adnak tájékoztatást a közlemény szerint.

Az elnöki posztra hárman jelentkeztek be, de az alapszervezetek jelölése után csak ketten maradtak versenyben. Jakab Pétert a párt alapszervezeteinek 79,48 százaléka, míg Stummer Jánost a szervezetek 20,08 százaléka támogatta indulási szándékában. Nagy Rudolfot a szervezetek 0,42 százaléka támogatta, így ő nem érte el az elnökjelöltként való induláshoz szükséges 20 százalékos támogatottsági szintet – áll a Jobbik pénteki közleményében.

A Telex cikke szerint az új vezetésnek nem lesz lesz könnyű feladata. Egyrészt a Jobbik frakciója nagyságrendekkel kisebb állami támogatásra számíthat, mint az elmúlt négy évben. Másrészt az is kérdés, hogyan tudják megőrizni a párt szavazótáborát, miután a Mi Hazánk Mozgalom is bejutott a parlamentbe. Z. Kárpát Dániel korábban arról beszélt a Telexnek, hogy a következő időszakban szeretnék megerősíteni a Jobbik arcélét, de az összefogást sem engedik el teljesen. „A Jobbik nem kíván letérni a párt elnöksége által kijelölt néppárti útról, és nem kíván letérni az összefogás útjáról sem, meg kell őrizni az ellenzéki együttműködést” – írták korábban a párttól a megkeresésükre.