Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összegzés szerint a klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy Magyarországon a 12. naptári héten tovább erősödött az influenza aktivitás. A területek érintettsége között ezen a héten is jelentős különbség volt megfigyelhető, a 100 ezer lakosra jutó influenzás panaszokkal orvoshoz forduló betegek száma 145 és 636 között változott.

A friss jelentés szerint a 12. héten tíz közigazgatási területen emelkedett, hétben csökkent, háromban nem változott az orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

A százezer lakosra vetített orvoshoz forduló betegek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg (636), Baranya (573) és Zala (529) megyében volt a legmagasabb, Jász-Nagykun-Szolnok (145) és Pest (148) megyében a legalacsonyabb. Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala megye kivételével az ország valamennyi közigazgatási területen diagnosztizáltak laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenzavírus által okozott megbetegedést.

Az influenzaszerű megbetegedéseket változatlanul a 3-14 éves gyermekek között diagnosztizálták a leggyakrabban (41,2 százalék), a betegek 31,5 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt, a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 19,1 százaléka, 8,2 százalékuk pedig a 60 éven felüli volt.

A múlt év 40. hete és az idei év 12. hete között 1228 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK laboratóriumban, ezekből 246 esetben igazolták az influenza A vírust, száznegyvennyolc megbetegedés hátterében a légúti óriássejtes (RSV), huszonhárom esetben adenovírus-, kilencvenkét esetben koronavírus-fertőzés állt.