A jelek szerint a Fidesz-kormány hallani sem akar a munkanélküliekről, ezért egyebek között arról sem, hogy a százezrek megélhetését legalább átmenetileg segítő 3 hónapra szóló álláskeresési támogatási időt meghosszabbítsa - fogalmazott közleményében a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) miután kiderült, az Országgyűlés vállalkozási bizottsága nem engedte felvenni a témát a plenáris ülésre szánt ügyek közé.

A Magyarországon hosszú évek óta változatlan 3 hónap a legrövidebb álláskeresési idő az EU-s országok között, de a kormányt ez nem zavarja. Holott a járvány megjelenése óta családok ezrei vesztették el a biztos megélhetési forrásukat vagyis, a szülők fizetését, mert megszűnt valamelyikük - vagy mindkettőjük - munkahelye fogalmazot Kordás László, a MASZSZ elnöke.

A szervezet elvárja, hogy a kormány végre vegye észre: a járvány kezdete óta családok ezrei maradtak bevétel nélkül, s legalább az álláskeresési idő meghosszabbításával segítse őket addig, amíg újraindul a gazdaság, s ismét lesznek munkahelyek - olvasható a közleményben.