A Brit-szigetektől északra markáns ciklon örvénylik, amelynek hatására Észak- és Nyugat-Európa nagy részén erősen felhős az ég, és a ciklonhoz tartozó frontok mentén több helyen esik az eső, záporeső. Ugyanakkor szárazföldünk más területeinek időjárását anticiklonális hatások alakítják, sok a napsütés, de a délutáni órákban gomolyfelhők képződnek, és helyi záporok, zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északnyugati részén általában 14 és 23, másutt többnyire 26 és 35 fok között változik. A legmelegebb Spanyolország déli részén van, ott a délutáni órákra 36, 37 fokig melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölött hidegfront vonul át.

És Magyarországon

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig: Eleinte a gomolyfelhőkből helyi zápor, zivatar előfordulhat, majd késő estétől északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, főként a középső és a keleti országrészben valószínű további zápor, zivatar.

Északkeleten heves zivatar is lehet, jégesővel. Kezdetben csak a Kisalföldön élénkül meg a déli, délnyugati szél. Éjszaka és vasárnap többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében 19 és 24, másutt 25 és 30 fok között alakul.