Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ma megszületett a megállapodás a személyi alapbéremelés átlagos mértékéről és társasági juttatásokról a BKV Zrt. menedzsmentje és a szakszervezetek között - nem lesz sztrájk.

A hónapok óta tartó bértárgyalások során a felek figyelembe vették a BKV gazdasági helyzetét és kiemelkedő jelentőséget tulajdonítottak a munkahelyek megőrzésének, hiszen fontos szempont volt, hogy a bérek megemelése mellett megmaradjon a vállalat stabilitása, ami elengedhetetlen a munkahelyek megtartásához.

A megállapodás értelmében: a munkáltató a keresetek növelése érdekében a főállású munkavállalók körében személyi alapbér-emelést hajt végre 2015. április 1-jétől, amelynek mértéke átlagosan a személyi alapbér 2,6 százaléka, amely fejenként  átlagosan 6 ezer forint körüli összeget jelent.

Tovább 105 ezer forintra emelkedik a jubileumi elismerések, valamint a balesetmentes közlekedésért járó elismerések idei jutalomalapja, amely 2016-tól évente a mindenkori bérfejlesztés mértékével nő.

Megállapodás született a cafeteria rendszer bevezetésének részleteiről is.  A cafeteria keret jelen megállapodás alapján 2015-ben fejenként 140 ezer forintra nő a főállású, teljes munkaidős munkavállalók esetében (jelenleg Erzsébet-utalványt kapnak a dolgozók).

A BKV vezetése vállalta, hogy 2015 végére kidolgozza a társasági bértarifa rendszert. A tárgyalások során a felek segítségére voltak az Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat munkatársai.