A pályázatokban a szülők, nagyszülők a 18. életévüket be nem töltött gyermekeikkel, unokáikkal utazhatnak egy 4 vagy 5 napos pihenésre az Erzsébet-programban részt vevő szálláshelyek valamelyikére. A pályázatokra 2017. augusztus 4-ig vagy a létszámkeret kimerüléséig lehet jelentkezni - adta hírül az MNÜA.

Regisztrálni most is kizárólag elektronikusan lehet, a Erzsébet-program oldalán, ahol pályázói profil létrehozását követően lehet pályázatot benyújtani.

Pályázni az a öregségi illetve korkedvezményes nyugdíjas nagyszülő tud, akinek a 2016-ra megállapított havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 ezer forintot és nem rendelkezik egyéb rendszeres jövedelemmel, vagy foglalkoztatott jogviszonyban állóként a háztartásában az egy főre jutó rendszeres havi jövedelme nem haladja meg a 2017-ben érvényes minimálbér összegét. (A kedvezmény feltételeiről itt írtunk korábban.)

A sikeres pályázat feltétele a pályázati hozzájárulás határidőben történő megfizetése is, legkésőbb 2017. augusztus 25-ig, szállást foglalni ezt követően lehet majd idénre vagy a következő évre.