Kevesebb mint 21 millió forint kikiáltási áron árverezték el a Nyírbátori Football Club több száz millió forintnyi tao-támogatásból vett eszközeit, amelyet épp a támogatás szabálytalanságai miatt számolnak fel - írja a G7.

A pályázat július utolsó napjaiban jelent meg az Elektronikus Értékesítési Rendszerben. Az eszközök között volt  acél vázszerkezetű fedett lelátó blokk (5 darab, becsérték: 1,3 millió forint), eredményjelző berendezés (becsérték: 130 ezer forint), mobil futballkapu (6 db, becsérték: 240 ezer forint).

Összességében egy fedett résszel is rendelkező futball-létesítményre lehetett licitálni 20,8 millió forintért Nyírbátorban, miután az eszközök ugyanis korábban a Nyírbátori Football Club Sportegyesület tulajdonát képezték. A klub – ahogy a hírportálnak erről Baracsi Balázs egykori elnök beszámolt – minden most árverésre bocsátott dolgot tao-támogatásból, tehát közpénzből vásárolt. Csak éppen nem tudták megfelelően ledokumentálni a támogatást, ez pedig végül a szervezet csődjéhez vezetett.

A Nyírbátori Football Club esete jó példa arra, hogy az elhúzódó ellenőrzések miatt felhalmozódhat a tartozás. A csapatnál már a 2011/2012-es szezon elszámolásánál szabálytalanságot találtak, de mivel erről a jogerős döntés csak 2018-ban született meg, a következő hat évben is kaptak még tao-támogatást. A pályázatukat először a 2018/2019-es szezonban utasították el.