A Jobbik új elnöke a voksok 68, vetélytársa, Földi István a szavazatok 29 százalékát kapta meg.

Gyöngyösi Márton megerősítette az MTI azon értesülését, miszerint a választás előtt visszalépett az ő javára a harmadik induló, Ander Balázs elnökségi tag.

Azért kellett összehívni a tanácskozást, mert noha május elején újraválasztották a poszton Jakab Pétert (képünkön), ő egy hónappal később - az elnökséggel fennálló vitájára hivatkozva - lemondott a tisztségről.

Mi akar az új elnök?

A párt tagsága arra vágyik, hogy a nyugtalanság időszakát követően újra építkezzen a Jobbik. Mivel ma Magyarországon nincsen valódi nemzeti és valódi konzervatív párt a politikai palettán, egy ilyet kívánok vezetni és építeni - mondta Gyöngyösi Márton.

A politikus Európa-párti, értékelvű, önazonos, a saját elveit felvállaló Jobbikot ígért, hangsúlyozva, hogy a magyar emberek problémáira és a nemzeti sorskérdésekre reagálva kívánnak kiutat kínálni napjaink problémáiból.

Szavai szerint lehet, hogy a jövőben lesz ellenzéki együttműködés, de a Jobbiknak most saját nemzeti konzervatív politikájának megerősítésével kell foglalkoznia.

Nekem az a feladatom, hogy felrázzam az ellenzéki szavazókat, felrázzam az ellenzéket, a Jobbik vezetésével megmutassuk azt, hogy igenis lehet ezzel a kormánnyal szemben alternatívát kínálni - fogalmazott Gyöngyösi Márton.

A Jobbik új elnöke megtartja európai parlamenti (EP) képviselői mandátumát.