A Ház ülése 13 órakor várhatóan napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd az április 12-i, tapolcai időközi parlamenti választás győztese, Rig Lajos teheti le képviselői esküjét és foglalhat helyet a Jobbik-frakcióban.

A napirend elfogadását követően két képviselő mentelmi jogáról dönt a parlament: Hende Csaba (Fidesz) honvédelmi minisztert a DK politikusa, Vadai Ágnes (független) jelentette fel rágalmazás miatt, míg Vadai Ágnessel szemben szintén rágalmazás miatt fordult bírósághoz Bozó Zoltán, a kormánypártok tavalyi szentesi polgármesterjelöltje. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága mindkét esetben jelezte, a magánvádas eljárásokban kialakult gyakorlatnak megfelelően nem javasolják a két mentelmi jog felfüggesztését.

A kétórás interpellációs időszakban a fideszes Völner Pál az építőipar fellendülésének hatásairól kérdezi a nemzetgazdasági minisztert, míg a szocialista Burány Sándor Meddig kívánják még a devizahiteleseket átverni? címmel benyújtott felszólalással fordul szintén Varga Mihályhoz.

A jobbikos Egyed Zsolt a belügyminiszterhez intézett interpellációjában arról szól majd, hogy szerinte Magyarország elveszítette a gyermekszegénység elleni harcot is, míg Szél Bernadett, az LMP társelnöke arról kérdezi majd a Miniszterelnökség vezetőjét, hogy az ország milyen feltételekkel "szállhat ki" a paksi bővítésből.

Az azonnali kérdések és válaszok óráját követően két, kedden elfogadni tervezett javaslat módosító indítványairól tárgyalhatnak a képviselők.

A második ülésnap elején ugyanis az energiahatékonyságról szóló törvényjavaslatról, valamint a polgárőrökről szóló törvény módosításáról szavaz az Országgyűlés a napirendjavaslat szerint. A fejlesztési miniszter indítványa az európai uniós energiahatékonysági célkitűzések megvalósításához szükséges feladatokat tartalmazza, míg a másik előterjesztésben fideszes képviselők egyebek mellett az Országos Polgárőr Szövetség több feladatát is a területi szervezetekre bízná.