Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont a járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához, az erről szóló jogszabályokhoz igazodva 2021. április 19-én újraindítja vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A múlt hónapban bevezetett korlátozásokkal összhangban a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. 2021. március 8-án függesztette fel a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit. A beoltottak száma már meghaladta a 3 milliót, így tovább folytatódik a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása. Április 19-étől kinyitnak az óvodák, az általános iskolák alsó tagozatai visszatérnek a tantermi oktatáshoz.

A vizsgaközpont a működését érintő védelmi intézkedések és jogszabályok alapján – az Innovációs és Technológiai Minisztériummal történt előzetes egyeztetést követően –újraindítja vizsgáztatási és vizsgálati tevékenységeit a közúti, a vasúti, a hajózási és a drón területen is. Hétfőtől a társaság ügyfélszolgálati irodáiban a járványügyi előírások betartásával ismét lehetővé válik a személyes ügyintézés.

A társaság munkatársai megkezdték a szervezést. Első körben a korábban lemondott közlekedési vizsgákat bonyolítják le. Az érintett ügyfelek kiértesítése folyamatban van. Ők a leállás előtt beadott jelentkezésük alapján, a már megfizetett díj ellenében vehetnek majd részt az újrainduló vizsgákon, vizsgálatokon és utánképzéseken. A vizsgázók elsődlegesen a képzőszervek útján kapnak tájékoztatást az új időpontokról.

A vizsgaközpont a bevált gyakorlatnak megfelelően csak ott szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. A társaság minden helyszínen kézfertőtlenítőt biztosít, a védőtávolság betarthatósága érdekében korlátozza az egyszerre vizsgázók számát. A veszélyhelyzetre tekintettel rugalmasan kezelik az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben ingyenesen biztosítanak új időpontot.